субота, 27 вересня 2014 р.

Міжнародне свято

Всесвітній день туризму

Відзначається — Щорічно 27 Вересня
27 Вересня Пт. (дата для 2013 року)
27 Вересня Сб. (дата для 2014 року)
27 Вересня Нд. (дата для 2015 року)
Всесвітній день туризму
«У чужій країні мандрівник — мішок з грошима, який всі прагнуть поскоріше спорожнити»
— В. Гюго
Всесвітній день туризмувсі любителі подорожей відзначають 27 вересня. Це свято започаткували члени Всесвітньої туристичної організації. Дата заснування Всесвітнього дня туризму — 27 вересня 1979 року.
Метою свята визначена пропаганда туризму серед мешканців всіх держав. Цей напрямок для багатьох країн є бюджетоформуючим. Крім того, туризм — це запорука пізнання інших культур та посилення дружби між народами.
«Подорожі вчать більше, ніж будь що інше. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома»
— А. Франс
Всесвітній день туризму можуть святкувати не тільки люди, чий стиль життя пов'язаний з мандрівками та рюкзаком. Турист — це людина, яка прагне до знань. Навіть звичайний виїзд на природу, в далечінь від буденної метушні, для багатьох людей може стати туристичним подорожжю.
Крім цього, Всесвітній день туризму щорічно відзначають люди, які працюють у цій сфері. Вони влаштовують нам відпустки, обслуговують нас в готельних комплексах, влаштовують нам екскурсії та туристичні тури.
Всесвітній день туризму традиційно відзначають вже 30 років поспіль, проводячи в цей день спеціальні Всесвітній день туризмузлети туристів, різні заходи і туристичні фестивалі.

«Подорож як найбільша наука і серйозна наука допомагає нам знову знайти себе»
— А. Камю

Немає коментарів:

Дописати коментар