вівторок, 16 вересня 2014 р.

Новини дня

Міжнародний день охорони озонового шару

Відзначається — Щорічно 16 Вересня
16 Вересня Пн. (дата для 2013 року)
16 Вересня Вт. (дата для 2014 року)
16 Вересня Ср. (дата для 2015 року)
Міжнародний день охорони озонового шару
«Там добре, де нас ще немає, але погано там, де ми вже були»
— А.В. Іванов
16 вересня вважаєтьсяМіжнародним днем охорони озонового шару. Це свято, яке звертає увагу всіх людей на одну з найважливіших глобальних проблем людства. З'явилося свято в 1994 році завдяки відповідним рішенням Генеральної Асамблеї ООН, яка таким чином увічнила в пам'яті людей підписання в Монреалі протоколу, який стосується речовин, що руйнують озоновий шар атмосфери. Саме 16 вересня 1987 року країни-учасниці Монреальського з'їзду зобов'язалися обмежити виробництво таких речовин. Серед 36 країн, що підписали протокол, була і Росія. Важливість цього питання полягає в збереженні тонкого газового щита навколо Землі, який захищає всіх нас від згубної сонячної радіації.
«Геракліт стверджував, що в одну річку не можна вступити двічі. Сучасні екологи стверджують, що є ріки, в які не можна вступити і разу»
— Євген Кащеєв
Міжнародний день охорони озонового Міжнародний день охорони озонового шарушару має свій девіз, який звучить так: «Збережи небо: захисти себе і озоновий шар». У цих словах переданo все те значення озонового шару атмосфери, який має цінувати людина. Вчені вважають, що озоновий шар стрімко зменшується, а це загрожує нашій планеті зникненням всього живого. Зараз нерідко можна почути про відкриття нових «озонових дірок». Першу з них виявили в 80-х роках над Антарктидою.


«Охорона середовища завдає шкоди бюджету країни»
— Георгій Александров

Немає коментарів:

Дописати коментар