четвер, 12 червня 2014 р.

Цікаво знати

Жак Ів Кусто

французький океанограф та мандрівник
Дата народження — Сб 11 Червня 1910 р. (104 р. тому)
Знак зодіаку — БЛИЗНЮКИ
Дата смерті — Ср 25 Червня 1997 р. (16 р. тому)
На момент смерті було — 87 р.
Жак Ів Кусто
«У ринковій економіці будь-яка річ має ціну, але ніщо не має цінності»
— Жак-Ів Кусто
11 червня 1910 року в сім'ї роз'їзного комерсанта народився майбутній дослідник Жак Ів Кусто. Сім'я проживала неподалік від Бордо і кожне літо проводила на березі Біскайської затоки. Саме там хлопчик навчився плавати і полюбив на все своє життя море.
Після закінчення школи Жак Ів Кусто вступив до Військово-морської академії, вирішивши пов'язати свою долю з такою близькою його серцю стихією. Вже невдовзі група, в якій навчався Кусто, направилася в кругосвітню подорож на кораблі, а сам Жак Ів Кусто отримав унікальний шанс познайомитися з усіма таємницями глибин.
Жак Ів Кусто
«Якщо у людини з'являється можливість вести незвичайне життя, вона не має права від неї відмовлятися»
— Жак-Ів Кусто
По закінченню навчання Жак Ів Кусто потрапив на службу у військово-морських силах на базу в Шанхаї. Одного разу Кусто потрапив в автомобільну аварію, після чого його рука виявилася паралізованою. Йому знадобилися роки, щоб повернути їй рухливість.
Жак Ів Кусто є творцем підводного кисневого апарату замкнутого типу. Заручившись підтримкою колег, він створює примітивне підводне судно для підводних досліджень.
«Щастя бджоли чи дельфіна в тому, щоб існувати. Для людини щастя — знати, що ти існуєш і відчувати захоплення цим фактом»
— Жак-Ів Кусто
Кусто воював у складі французького Опору під час Другої світової війни. У 1950-і роки Жак Ів Кусто переобладнав британський тральщик під дослідні роботи і здійснив Жак Ів Кустона цьому судні безліч експедицій в Атлантичному, Індійському океанах, Червоному, Чорному, Аравійському морях та в Перській затоці.
Помер великий дослідник моря 25 червня 1997 року у віці 87 років, залишивши після себе величезну кількість книг і фільмів про океан.


«Треба любити життя, навіть в найбільш непривабливих формах»
— Жак-Ів Кусто

Немає коментарів:

Дописати коментар