пʼятниця, 15 листопада 2013 р.

Новини туризму

                      

Рейтинг найкомфортніших для життя міст світу

 Експерти The Economist Intelligence Unit (EIU) опублікували черговий щорічний рейтинг кращих міст світу - Global Livability. Фахівці EIU визначали якість життя в кожному з них на підставі 30 показників, об'єднаних у п'ять категорій: безпека життя (25 % від загальної оцінки), послуги охорони здоров'я (20%), культура і навколишнє середовище (25%), освіта (10%), міська інфраструктура (20%).

Всього в рейтингу брало участь 140 найбільших міст планети.
Основні тренди цього року - загальне погіршення якості життя в містах порівняно з 2008 роком. Найбільший спад в мегаполісах Близького Сходу та Північної Африки, які постраждали від громадянських конфліктів. Через економічну нестабільність свої позиції в рейтингу здали і європейські міста.

Лідери рейтингу цього року - міста Канади та Австралії; дещо покращилися умови життя в Дубаї (ОАЕ) і Кувейті. Найгіршими за якістю життя експерти визнали північноафриканські міста. Найстрімкіше падіння продемонстрували Тріполі (Лівія), зі 108-го на 133-е місце, і Дамаск (Сирія) - з 114-го на 140-е. Останній визнаний найгіршим містом для життя: він отримав 38,4 бали з 100 можливих.

Перше місце отримав Мельбурн, Австралія, який набрав 97,5 балів із 100 можливих. 
Мельбурн - друге за величиною місто Австралії і спортивна столиця країни. У рейтингу місто, яке третій рік поспіль утримує лідерство, отримало 100 балів у категоріях охорона здоров'я, освіта та інфраструктура, і по 95 - за стабільність і культуру. Детальніше по Мельбурн - на сайті Melbourne Travel.    


Віртуальний круїз по Темзі з Google

 Завдяки оновленням карт Google тепер можна покататися по Темзі, не виходячи з дому. Це стало можливо після появи "віртуального човна" Google Street View. Камера повністю відзняла ділянку довжиною майже в 5 кілометрів між Річмондом (Richmond) на заході Лондона і Вуліджем (Woolwich) на сході.

Користувачі тепер можуть здійснити незвичайну прогулянку по центру британської столиці повз будівлі Парламенту, колеса огляду London Eye та інших пам'яток, пише Daily Mail.
Темза стала першою рікою Британії та Європі, що з'явилася в Google Street View. Канали і річки по всій країні Google почав фотографувати після того, як в Google Street View з'явився Гранд-Каньйон.                                                                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар